top of page
beton ciré

Smeerbare natuursteen, zo wordt Stuc ook wel genoemd. Eerlijk hard in aanvoelen, heerlijk stevig en krasvast. En toch met een zekere elegantie en raffinement die zeldzaam is.

het uiterlijk

Destijds werkten de oude Romeinen hun hoogkwalitatieve muren, vloeren en plafonds al af in Stuc. Met de materialen van  Stoopen & Meeûs zet ook uw schilder een naadloze en bijzonder harde bekleding voor u neer.

Al van in de klassieke oudheid is Stuc een gesofisticeerd product dat als prestigieuze afwerkingslaag werd gebruikt op vloeren, wanden, muren en trappen van villa’s en paleizen. Ook vandaag nog wordt de stuc-techniek alleen door echte ambachtslieden gebruikt in omgevingen die het werkelijk waard zijn.

Met Stuc haalt u een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. Als het goed geplaatst wordt tenminste, want het perfect plaatsen van Stuc vergt echt vakmanschap.

Stuc is ondanks zijn traditionele herkomst multi-inzetbaar en draagt zo bij aan de sfeer in zowel oude gebouwen als in nieuwe strakke architectuur. Dit materiaal kan allerlei wensen aan – zolang deze hoge kwaliteit, stevigheid en raffinement vereisen. Van tadelact-look badkamers over glanzende muren met kleurnuances tot een perfect hagelwitte, strak egale muurbekleding: met Stuc kan dit allemaal.

Vloeren en wanden met uitstraling! "

samenstelling

Stuc lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gepolierd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk afgekuist worden.

Een zeer egaal en strak geplaatste Stuc Granito creëert een heel effen geschilderd effect waarin men bij aanraken toch een lichte korrelstructuur voelt. Stuc Deco voelt na polieren zijdezacht aan en toont dan meer kleurnuances, tot aan een tadelakt-look toe.

ondergronden

Stoopen & Meeûs Stuc kan op elke droge ondergrond geplaatst worden, zolang deze stevig, stabiel, droog en vetvrij is. Beton, chape en muren zijn evidente ondergronden, maar Stuc mag ook rechtstreeks op bestaande tegels, tafels, oude verflagen, werkbladen, MDF, sanitaire constructie-elementen, trappen, enz. gezet worden. Voor optimale hechting en verwerkbaarheid is het wel aangewezen om StucPrimer aan te brengen. En uiteraard wordt in natte ruimtes zoals douches een waterkerende laag aangebracht onder de Stuc.

kleuren

Omdat pigmenten de Stuc inkleuren, zijn het vaak natuurlijke, aardse kleuren en tinten waarin Stuc zich presenteert: van lichte zandtinten tot diepe donkere kleuren. Anderzijds liggen ook perfect witte muren of een zwarte tadelakt-look binnen het bereik.

Alleszins is het aangewezen om de afwerking eerst als staal te testen om de invloed op de kleur, de intensiteit en het uitzicht samen met de applicatietechniek te evalueren

Naadloze afwerking,  strak egaal of met kleurnuances ."

bottom of page